- reklama -
Suroviny
2 jablečné záviny
- 40 dkg hladké mouky
- 250 g tuku Iva (tuk to je 1/4 kilogramu)
- 2 dl piva dle potřeby, aby těsto nebylo moc tuhé a dalo se potom lehce rozválet
- špetku soli
- 5 ks oloupaných jablek
- skořice
- vanilka
- cukr (na posypání jablek, mohou se dát i nastrouhané ořechy, hrozinky)
Postup přípravy receptu
-
Vše smícháme dohromady, vytvoříme těsto, po spojení všech surovin dáme odpočinout do ledničky.
-
Vyjmeme z ledničky a rozdělíme na polovic, těsto rozválíme a na něj nastrouháme jablka, posypeme skořicí, vanilkou a cukrem a zabalíme do pěkného válečku.
-
Ten dáme na plech a stejně zpracujeme druhou polovinu těsta, obě potom potřeme žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Čas pečení nemám stopnutý, vše dělám od oka. Je velice jednoduchý a hlavně dobrý.
Nedrobí se jako listové těsto.
Kuchařka: Shakyra