Pivní štrúdl

125
- reklama -

Suroviny
2 jablečné záviny

40 dkg hladké mouky
250 g tuku Iva (tuk to je 1/4 kilogramu)
2 dl piva dle potřeby, aby těsto nebylo moc tuhé a dalo se potom lehce rozválet
špetku soli
5 ks oloupaných jablek
skořice
vanilka
cukr (na posypání jablek, mohou se dát i nastrouhané ořechy, hrozinky)

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme dohromady, vytvoříme těsto, po spojení všech surovin dáme odpočinout do ledničky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vyjmeme z ledničky a rozdělíme na polovic, těsto rozválíme a na něj nastrouháme jablka, posypeme skořicí, vanilkou a cukrem a zabalíme do pěkného válečku.

  3. Ten dáme na plech a stejně zpracujeme druhou polovinu těsta, obě potom potřeme žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Čas pečení nemám stopnutý, vše dělám od oka. Je velice jednoduchý a hlavně dobrý.

Nedrobí se jako listové těsto.