- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 6 špekáčků nebo 6 nožek parku
- čerstvá paprika
- cibule
- kečup
- černé pivo
- Maggi
- vegeta
- pepřová chilli omáčka
- pepř
- hořčice (může být dijonska, plnotučná, kremžská)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a papriku si nakrájíme na plátky.
-
Špekáčky si oloupeme a podélné nařízneme a vnitřek špekáčků potřeme hořčicí.
-
Zeleninu vložíme do zapékací misky a trochu cibule vložíme i mezi špekáčky.
-
Kečup smícháme s černým pivem (trochu piva si necháme, kdyby byla potřeba špekáčky podlít) a dochutíme vegetou, pepřem a maggim.
-
Do směsi přidáme chilli omáčku dle chutí, pokud nemáme můžeme použít pikantní kečup.
-
Směs nalejeme na zeleninu a špekáčky.
-
Vše dáme péct na 180°Cpřibližně na 40 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Poznámka od kuchařky
Podavame s chlebem a nebo brambory.
Kuchařka: Temule