Pivní lahodná uzená rolka v PH

52
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

800 g uzené rolky
8-10 hřebíčků
1 cibule
6 stroužků česneku
1 vodorovná lžíce krystalového cukru
2 lžíce octa
štipec pepře
300-500 ml světlého 10° piva
voda
sůl – pokud bude třeba
1 lžíce Solamylu (nebo instantní jíšky)

Postup přípravy receptu

  1. Do Pomalého hrnce dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na ní položíme uzené maso vcelku, nejprve do něho zapícháme několik hřebíčků, ostatní dáme volně.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme pivem, nahoru na maso rozházíme cukr, propasírujeme stroužky česneku a přidáme ocet. Uzavřeme a pomalíme na HIGH 4 hodiny.

  3. Maso vyndáme, šťávu si po vyndání hřebíčků rozmixujeme dáme na sporák, zredukujeme šťávu, kolik jí potřebujeme, já přidala vodu se Solamylem, pokud máte šťávy dost, tak Solamyl rozmícháme jen v malinkém množství vody, převaříme a maso si nakrájíme na plátky.

Poznámka od kuchařky

Zkoušela jsem co PH udělá s uzeným masem, protože kdybych pekla rolku v troubě, tak by se rozpadala a v PH se naopak zcelilo a bylo dobroučké a šťáva má pěkně hnědou barvu.

Podávala jsem včera s Knedlíkama na neděli a Dušenou kapustou na špeku. Dnes byly brambory.