Suroviny
4-5 porcí
- 800 g uzené rolky
- 8-10 hřebíčků
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 vodorovná lžíce krystalového cukru
- 2 lžíce octa
- štipec pepře
- 300-500 ml světlého 10° piva
- voda
- sůl – pokud bude třeba
- 1 lžíce Solamylu (nebo instantní jíšky)
Postup přípravy receptu
-
Do Pomalého hrnce dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na ní položíme uzené maso vcelku, nejprve do něho zapícháme několik hřebíčků, ostatní dáme volně.
-
Zalijeme pivem, nahoru na maso rozházíme cukr, propasírujeme stroužky česneku a přidáme ocet. Uzavřeme a pomalíme na HIGH 4 hodiny.
-
Maso vyndáme, šťávu si po vyndání hřebíčků rozmixujeme dáme na sporák, zredukujeme šťávu, kolik jí potřebujeme, já přidala vodu se Solamylem, pokud máte šťávy dost, tak Solamyl rozmícháme jen v malinkém množství vody, převaříme a maso si nakrájíme na plátky.
Poznámka od kuchařky
Zkoušela jsem co PH udělá s uzeným masem, protože kdybych pekla rolku v troubě, tak by se rozpadala a v PH se naopak zcelilo a bylo dobroučké a šťáva má pěkně hnědou barvu.
Podávala jsem včera s Knedlíkama na neděli a Dušenou kapustou na špeku. Dnes byly brambory.