Pivní lahoda pro gurmány

102
- reklama -

Suroviny
1 zavařovací sklenice(menší)

1 pivní sýr
pivo světlé (10°)
1 menší cibule
mletá červená paprika sladká
kmín
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Pivní sýr si nakrájíme na čtverečky a cibuli nadrobno. Do umyté sklenice dáme na dno cibuli,pak vrstvičku pokrájeného sýra, který posypeme kmínem, paprikou a chillim.

  2. Vrstvy střídáme do vypotřebování surovin a zalijeme pivem tak, aby vše bylo zalité. Sklenice musí být naplněna do 2/3, jelikož sýr nabude na velikosti.

  3. Zavíčkujeme, nebo dáme celofán s gumičku a necháme zrát při pokojové teplotě 3-4 dny (pokud to vydržíte).

Poznámka od kuchařky

Toto je recept mého manžela( já to nejím), ale je to silně chutné a chlapi to mají moc rádi!

Někde jsem četla něco podobného se syrečkama (tvarůžkama) a říká se tomu Kakánek. Nevím, jak je to s vůní, ale Pivní sýr je v pohodě.