Pivní krkovička

78
- reklama -

Suroviny

Plátky krkovice bez kosti 4ks
sůl
pepř mletý
grilovací koření nebo paprika mletá sladká
kmín drcený
cibule 2 střední
česnek 4-5 stroužků
špek dle chuti
olej
hladká mouka
pivo světlé
voda na podlití
pórek
cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a zlehka posypeme gril.kořením (nemusí být), položíme na rozpálenou pánev s olejem a z horní strany poprášíme moukou. Opečeme z obou stran do zlatova, vyjmeme na talíř a uchováváme v teple.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánev s výpekem vložíme cibuli nakrájenou na osminky, česnek nakrájený na silnější plátky, špek pokrájený na silnější nudličky a restujeme až nám začne cibule a česnek zlátnout, pak zasypeme 1/2 lžičkou mouky, zamícháme, aby nezůstala syrová a podlijeme pivem a vodou (poměr nechť si každý určí sám podle toho co mu chutná), dosolíme a necháme provařit asi 10 min, aby nebyla mouka cítit.

  3. Pak vsypeme na jemno nakrájený pórek a vložíme zpět maso, zasypeme rajčátky (nerozvařit!) a necháme vše prohřát. Ze šťávy by měl vystoupit glanc (tuk) a měla by být lesklá a tak akorát hustá. Podáváme s vařenými brambory nebo jako my jen s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Tohle jídlo připravuji též v troubě v pekáčku nebo jako maso na grilu(z koření,piva,oleje,cibule a česneku udělám marinádu,vložím naklepané maso nechám nejlépe přes noc marinovat a pak jen grilujeme a papáme.