Pivní játrová omáčka s Hraškou

40
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 velká cibule
200 ml černého piva
špetka pepře
špetka himalájské soli
špetka kmínu
špetka tymiánu
hraška na zahuštění
drcený stroužek česneku
1 lžíce másla
voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve jsem si játra umyla.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakrájela jsem velké kousky na menší a dala je do kastrolu, kde jsem je osmahla na másle s cibulí.

  3. Přidala jsem zbytek koření, drcený česnek a podlila černým pivem.

  4. Mezitím jsem připravila Hrašku na zahuštění, kterou jsem rozmíchala ve studené vodě a posléze pomalu přilévala do jater.

  5. Játra i s Hraškou jsem pořádně promíchala a nechala ještě cca 20 minut dusit za občasného promíchání.

  6. Podávám buď s rýží nebo knedlíkem – zvolit můžete i bezlepkový knedlík, bramborový knedlík, knedlík z kukuřičné mouky a jiné varianty bezlepkových příloh.

Poznámka od kuchařky

Hraška na zahuštění je zdravější verze, oproti použití mouky, je třeba, aby se ale povařila déle (stačí rozmíchat ve vodě a povařit s pokrmem). Slyšela jsem, že lidé játra jen zapráší moukou a odstaví, Hrašku musíte povařit. Obsahuje totiž hrách, čím déle jej vaříme, tím má lepší stravitelnost (dále pak obsahuje kukuřici, rýži a jáhly).