
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 velká cibule
- 200 ml černého piva
- špetka pepře
- špetka himalájské soli
- špetka kmínu
- špetka tymiánu
- hraška na zahuštění
- drcený stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- voda
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve jsem si játra umyla.
-
Nakrájela jsem velké kousky na menší a dala je do kastrolu, kde jsem je osmahla na másle s cibulí.
-
Přidala jsem zbytek koření, drcený česnek a podlila černým pivem.
-
Mezitím jsem připravila Hrašku na zahuštění, kterou jsem rozmíchala ve studené vodě a posléze pomalu přilévala do jater.
-
Játra i s Hraškou jsem pořádně promíchala a nechala ještě cca 20 minut dusit za občasného promíchání.
-
Podávám buď s rýží nebo knedlíkem – zvolit můžete i bezlepkový knedlík, bramborový knedlík, knedlík z kukuřičné mouky a jiné varianty bezlepkových příloh.
Poznámka od kuchařky
Hraška na zahuštění je zdravější verze, oproti použití mouky, je třeba, aby se ale povařila déle (stačí rozmíchat ve vodě a povařit s pokrmem). Slyšela jsem, že lidé játra jen zapráší moukou a odstaví, Hrašku musíte povařit. Obsahuje totiž hrách, čím déle jej vaříme, tím má lepší stravitelnost (dále pak obsahuje kukuřici, rýži a jáhly).