
- reklama -
Suroviny
- 800 g kližky
- 3 velké cibule
- vrchovatá lžíce sádla
- 3-4 stroužky utřeného česneku
- 80 g rajčatového protlaku
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžíce mleté uzené papriky
- 2 menší syrové, na jemno nastrouhané brambory
- 400 ml světlého slabšího piva
- chilli podle chuti
- pepř
- sůl
- kmín
- špetka majoránky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky cibuli na drobno. Rozehřejeme sádlo a cibuli opečeme do zlaté barvy. Přidáme maso a opečeme ze všech stran.
-
Vmícháme papriku, přidáme protlak, hořčici a koření. Vše opečeme a zalijeme pivem, a podle potřeby dolijeme vodou.
-
Vsypeme brambory, přikryjeme a dusíme do měkka, asi 2 hodiny. Nakonec dochutíme česnekem, pepřem, chilli a majoránkou. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem
Poznámka od kuchařky
Tenhle guláš není vůbec zahuštěný moukou, jen tím bramborem. Je trochu řidší, ale kdo chce, může zahustit 1-2 lžícemi hladké mouky rozmíchané v troše vody. Potom se ale musí ještě guláš vařit 15-20 minut.
Kuchařka: mika59