![Pivní guláš_5ffda98cdcd40.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pivni-gulas_5ffda98ccda69.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 – 5 porcí
- 350 g cibule
- 700 g hovězí kližky
- 3 lžičky sladké papriky
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 dcl světlého piva
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci sádla necháme zhnědnout drobně nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout, získá šedou barvu. Potom zalijeme cca 1 litrem vody a dusíme asi 40 minut. Po této době by mělo být maso téměř měkké a voda vyvařená na hustý sos.
-
Přidáme papriku, česnek, hořčici a sůl, podlijeme pivem a dusíme ještě 15 minut, ale již hlídáme aby se guláš nepřipaloval.
-
Jakmile je maso pěkně měkké zaprášíme omáčku moukou, zalijeme požadovaným množstvím vody a krátce provaříme. Na talíři do guláše přidáme lžíci tatarské omáčky.
Kuchař: sidera