Pivní dalamánky s mletými škvarky a restovanou cibulkou

74
- reklama -

Suroviny
12 ks

1 velká cibule
1 lžíce oleje
Kvásek:
100 ml vlažného mléka
20 g droždí
1/2 lžičky cukru
Těsto:
250 g hladké mouky
250 g špaldové celozrnné mouky
300 – 350 ml světlého piva
80 g nahrubo umletých škvarků
2 lžičky octa
2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
Na potření a posyp:
trochu mléka
libovolná semínka a hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na kvásek v misce promícháme a necháme v teple asi 10-15 minut vzejít.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na lžíci oleje a necháme v cedníku odkapat.

  3. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a připravenou cibuli a vypracujeme hladké těsto.
    Mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejně velkých kousků, z každého kousku utvoříme bochánek, který napovrchu ostrým nožem nařízneme.
    Dalamánky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme mlékem, posypeme semínky a hrubou solí a necháme asi 20 minut kynout.
    Pečeme při 180°C asi 20 minut dozlatova.
    Dalamánky jsou uvnitř vláčné s křupavou kůrkou na povrchu.