Pivní burgr se švestkami

55
- reklama -

Suroviny

350 g mletého vepřového masa
150 g mletého hovězího masa
200 ml piva Bernard švestka
10 ks sušených švestek
sůl
pepř
1 PL worchestru
1 nasekaná chilli paprička
1 PL solamylu
hrstička čerstvé strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do vyšší mísy a za postupného přilévání piva elektrickým ručním šlehačem s hnětacími metlami promísíme, dokud se pivo nevstřebá a nevznikne kompaktní hmota.

  2. Zapracujeme i sůl, koření a worchestrovou omáčku, přidáme nasekanou chilli papričku a nakonec nakrájené švestky (ty vmícháme už jen ručně ) a vše dáme asi na půl hodiny do lednice odležet.

  3. Po této době upravíme hustotu směsi pomocí solamylu a strouhanky. Jejich množství nepřeháníme.

  4. Pomocí „zmrzlinové“ naběračky (aby byly porce stejně velké) a navlhčených rukou tvarujeme placičky, které vkládáme na rozpálený gril.

  5. Grilujeme na středním žáru po obou stranách dozlatova.