Pita chleby

66
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky (125 g můžete nahradit celozrnnou)
300 ml vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
Náplň podle chuti:
šunka
sýr
salát
rukola
dresink
rajčata
Cottage sýr

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí vypracujeme těsto (pomohla mi pekárna).

  2. Po vykynutí rozdělíme na 8 bochánků, které potřeme olejem a znovu necháme nakynout. Pak každý rozválíme na placku.

  3. Plechy na pečení posypeme moukou, dáme na 5 minut nahřát do horké trouby (220°C). Pak na ně rychle přesuneme placky a upečeme v troubě. Placky se nafouknou. Pečeme krátce, aby se nevysušily.

  4. Ihned po vytažení z trouby zabalíme do utěrky, aby kůrka zůstala měkká a placky neokoraly.

  5. Zchladlé placky lze ohřívat pokropené vodou v troubě nebo mikrovlnce. Plníme podle chuti každého. Kapsu prořízneme a naplníme nebo náplň do teplé placky zabalíme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně.