
- reklama -
Suroviny
- 500 g hladké mouky (125 g můžete nahradit celozrnnou)
- 300 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky cukru
- 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
- Náplň podle chuti:
- šunka
- sýr
- salát
- rukola
- dresink
- rajčata
- Cottage sýr
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí vypracujeme těsto (pomohla mi pekárna).
-
Po vykynutí rozdělíme na 8 bochánků, které potřeme olejem a znovu necháme nakynout. Pak každý rozválíme na placku.
-
Plechy na pečení posypeme moukou, dáme na 5 minut nahřát do horké trouby (220°C). Pak na ně rychle přesuneme placky a upečeme v troubě. Placky se nafouknou. Pečeme krátce, aby se nevysušily.
-
Ihned po vytažení z trouby zabalíme do utěrky, aby kůrka zůstala měkká a placky neokoraly.
-
Zchladlé placky lze ohřívat pokropené vodou v troubě nebo mikrovlnce. Plníme podle chuti každého. Kapsu prořízneme a naplníme nebo náplň do teplé placky zabalíme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně.
Kuchařka: zizala