Pistáciový tunel s mandarinkami

59
- reklama -

Suroviny
cca 8

Těsto:
4 vejce
4 lžíce pískového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
3-4 lžíce velmi tmavého kakaa
2 lžíce vody
Náplň:
1 pistáciový pudink uvařený dle návodu
4 pistáciové termixy
1 želé ztužovač za studena
1 mandarinkový kompot
Krém:
1 smetana na šlehání
2 dcl Müllermilch Pistáciovo-Kokosový
1 kokosový pudink za studena
1 ztužovač šlehačky
Zdobení:
kousek pistáciové čokolády Orion (prodává se 300 gramová)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).

  2. Náplň: Uvařený a za občasného míchání vychladlý pudink smícháme s pistáciovými termixy a se želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Polovinu náplně vlijeme na těsto v srnčím hřbetu, poklademe okapanými mandarinkami a zalijeme zbytkem nápně (s náplní pracujeme okamžitě a rychle). Tuto náplň pak přiklopíme zbytkem těsta, který nám přikryje vrch srnčího hřbetu. Dáme vychladit (nejméně na tři hodiny) do lednice. Po vychladnutí tunel z formy vyklopíme na tác a ozdobíme krémem.

  3. Krém: Smícháme smetanu s ochuceným mlékem, začneme šlehat šlehačem a postupně vsypeme ztužovač šlehačky a kokosový pudinkový prášek za studena. Vyšleháme krém a tím tunel ozdobíme zdobítkem. Nakonec posypeme celý tunel hrubě nastrouhanou pistáciovou čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem si sama vymyslela, jelikož jsem milovník pistáciové příchutě. Recept mám vyzkoušený, bohužel foto nemám – jen foto potřebných surovin. Budu ráda za fotečku od někoho z vás.