Pistáciový dort

112
- reklama -

Suroviny

Korpus:
vejce -2 ks
cukr krystal -100 g
vanilkové aroma
zahuštěné neslazené mléko -125 g
prášek do pečiva – 1/2
polohrubá mouka -150 g
máslo -30 g
krém:
máslo -250 g
125 g zahuštěné neslazené mléko
Pastarom pistácie – 2 lžička
cukr moučka -60 g
Marcipán na potažení dortu -200 g
Pre Gel Pistácie – na zdobení cca150 g

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme vanilkové aroma, mléko, prášek do pečiva, polohrubou mouku a promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 150°C cca 20 minut. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.

  2. Korpus necháme vychladit a rozřízneme na dva pláty. Máslo s cukrem ušleháme do pěny a poté postupně zašleháme Pastaron a mléko, tímto krémem slepíme oba vychladlé pláty, potáhneme marcipánem a ozdobíme Pre Gelem.