
Suroviny
- 4 vejce
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- brusinková marmeláda
- 300 ml mléka
- pistáciový pudink
- cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Roláda – Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Šlehač přepnu na nejnižší výkon a vmícháme mouku s kakaem. Na pečící papír, který si dáme na plech rozetřeme vyšlehané těsto. Pečeme v rozehřáté troubě asi 10 minut – můžete vyzkoušet špejlí, zda je roláda hotová.
-
Upečenou roládu i s pečicím papírem přesunu na utěrku, roládu jemně popráším hladkou moukou a sroluji – i s pečícím papírem i s utěrkou.
-
Vychladlou roládu rozbalím, sundám pečicí papír, potřu marmeládou a znovu zaroluji z obou stran v polovině přeříznu, takže vzniknou dvě miniroládky.
-
Uvařím si pistáciový pudink z výše uvedených surovin. Do formy srnčího hřbetu nalijeme půlku pudinku, do něj dáme hotovou roládu a zalijeme zbytkem pudinku. Necháme ztuhnout v lednici – nejlépe přes noc. A pak už jen mlsáme.
Poznámka od kuchařky
Pudinková zálivka nesahá až k okraji formy srnčího hřbetu, ale jen tence zakryje roládku.