Suroviny
cca 55 slepených kousků
- 200 g hladké mouky
- 200 g hrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 200 g Hery
- 200 g pistáciového pudinku (5 sáčků)
- 2 vejce
- 3/4 prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Smícháme si všechny sypké přísady, přidáme vejce a Heru pokrájenou na kousky.
-
Vypracujeme těsto, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu zhruba 2 hodiny.
-
Poté těsto vtlačíme do strojku (mlýnku), krájíme kousky asi 5 cm dlouhé a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme dostatečné mezery, protože v troubě těsto nabyde na objemu.
-
Cukroví pečeme na 160 stupňů mírně do zlatova, necháme vychladnout a poté slepujeme vždy dva kousky k sobě rybízovou marmeládou.
-
Nakonec cukroví namočíme do polevy (tmavé, mléčné či bílé) a posypeme nasekanými pistáciemi.
Poznámka od kuchařky
Moje babička dělá toto cukroví z vanilkového pudinku a já se rozhodla pro tuto inovaci. Těsto nádherné voní a má příjemnou zelenkavou barvu. 🙂 Myslím, že výborné by bylo i z kokosového či citronového pudinku.