Pískové vafle

60
- reklama -

Suroviny
podle strávníků

200 g změklého másla
300 g moučkového cukru
6 vajec (celých)
špetka soli
300 g hladké mouky
125 g škrobové moučky
1 vrchovatá kávová lžička prášku do pečiva
olej na vytření pečících kleští
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme do pěny a teprve potom přidáváme po malých dávkách moučkový cukr. Současně přidáváme vejce a špetku soli. Třeme tak dlouho, až se cukr zcela rozpustí. Pak smícháme mouku se škrobovou moučkou, prosejeme do těsta a vše důkladně promícháme.

  2. Těsto je poněkud tužší, proto ho dáváme po lžících do rozpálených a vymaštěných kleští na pečení vaflí a jednu po druhé pečeme dozlatova. Stačí vždy jednu lžíci do vaflovače.

  3. Necháme je vždy vychladnout jednu vedle druhé, aby nezvlhly a před podáváním je podle chuti pocukrujeme. Můžeme je i natřít dobrou marmeládou a slepit vždy dvě dohromady. Ozdobíme je šlehačkou popřípadě i ovocem.

Poznámka od kuchařky

Náš dnešní oběd, nejprve byla bramborová polévka a vafle, jako další chod, či zákusek.

Tímto receptem jsem se inspirovala mou kuchařskou knihou „Pečivo pro slavnostní příležitosti“

Tyto vafle se hodí i ke kávě, jako zákusek.

Receptů na vafle je tu několik, ale ty mé se trošku od nich liší.