
- reklama -
Suroviny
- Hrubá mouka 180 g
- vejce 4 ks
- horká voda 4 lžíce
- moučkový cukr 200 g
- vanilkový cukr 1 ks
- citrónová kůra ze 1/4 citronu
- Máslo (Hera na vymazání)
- hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky šleháme s moučkovým cukrem do pěny a během šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Přisypeme vanilkový cukr, po částech vmícháme mouku a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
Obě poloviny beránka dobře vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do části formy, přiklopíme druhou půlkou formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 175°C cca 45 minut.
-
Ke konci pečení můžeme vyzkoušet špejlí, jestli už je upečený. Beránka vyklopíme a necháme zchladnout. Můžeme jen posypat cukrem nebo i zdobit polevou.
Poznámka od kuchařky
Recept je z Velikonoční kuchařky.Už ho takto peču několik let a vždycky mi pěkně vzešel.
Kuchařka: mirca75