Piškotový velikonoční beránek

96
- reklama -

Suroviny

Hrubá mouka 180 g
vejce 4 ks
horká voda 4 lžíce
moučkový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 ks
citrónová kůra ze 1/4 citronu
Máslo (Hera na vymazání)
hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky šleháme s moučkovým cukrem do pěny a během šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Přisypeme vanilkový cukr, po částech vmícháme mouku a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Obě poloviny beránka dobře vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do části formy, přiklopíme druhou půlkou formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 175°C cca 45 minut.

  3. Ke konci pečení můžeme vyzkoušet špejlí, jestli už je upečený. Beránka vyklopíme a necháme zchladnout. Můžeme jen posypat cukrem nebo i zdobit polevou.

Poznámka od kuchařky

Recept je z Velikonoční kuchařky.Už ho takto peču několik let a vždycky mi pěkně vzešel.