Piškotový nákyp podle Magdalény Dobromily

48
- reklama -

Suroviny
1 nákyp

6 vajec
225 g moučkového cukru
citrónová kůra
155 g polohrubé mouky
tuk na vymazání formy
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme moučkový cukr a 6 vajec. Mícháme mixérem, dokud to nepění. Poté přidáme mouku a citrónovou kůru. Znovu promícháme, tentokrát už můžeme ručně.


    Zobrazit celý recept

  2. Formu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dáme péct do trouby (já pekla nejdříve na 170°C a poté na 155°C, ale trošku mi to zhnědlo), ale každá trouba peče jinak, takže nám nezbývá nic jiného než sedět u trouby a číhat.

  3. Když je nákyp dozlatova upečený (a už se nelepí na špejli), vyndáme ho z trouby a necháme vychladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je zapsán v Domácí kuchařce Magdalény Dobromily Rettigové. Páni, všechno psala v lotech a librách! Nechápu 😀