Piškotový dort s marcipánem

117
- reklama -

Suroviny

200 g pol. mouky
200 g moučkového cukru
1/2 prášku do pečiva
4 vejce
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
Podle chuti můžete přidat citronovou kůru
kakao atd.
NA KRÉM:
1 L mléka
4 pudinky (podle chuti)
20-30 g másla ( nemáme rádi klasické „máslaky“, proto je másla tak málo, ale zaleží, jak ho má kdo rád)
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků si vyšleháme sníh.

  2. Cukr s vejci vyšleháme, přidáme vodu, olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh.

  3. Pečeme ve vyhřáte troubě na 180°C tak 45min.

  4. Poté, co dort vychladne, nejlépe je nechat do druhého dne, prořežeme ho.

  5. Pro prořezání jsem ho na 3-krát promazala krémem a posypala broskvemi ( na drobno).

    Nakonec celý dort jsem potřela krémem a potáhla marcipánem, podle vlastní fantazie.:-)

Poznámka od kuchařky

Tento piškot je opravdu úžasný.