
Suroviny
- 500 g tvarohu
- 2 balíčky piškotů
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 0,5 l mléka
- 4 lžíce cukru krupice
- šlehačka na ozdobení
- Obrázek na jedlém papíře (škrobová oplatka)
- 50 g Decor gelu (glukozový sirup)
- ovoce (banán, pomeranč, mandarinka, ananas, kiwi, jahody…)
Postup přípravy receptu
-
Podle návodu uvaříme hustší puding.
-
Ještě do horkého pudingu zašleháme tvaroh, vznikne nám hmota, kterou budeme potírat piškoty.
-
Na dno dortové formy naskládáme piškoty.
-
Na piškoty klademe ovoce. Další vrstvu nepečeného dortu tvoří hmota z pudingu a tvarohu (asi polovina množství). Poté naskládáme znovu piškoty, ovoce a nakonec zbytek krému.
-
Takto připravený dezert zakryjeme alobalem nebo potravinovou fólií a dáme ztuhnout do lednice.
-
Po ztuhnutí horní vrstvu pokryjeme Decor gelem, který nám vytvoří izolační vrstvičku mezi vlhkým krémem a fotografií, aby nám fotka nenabobtnala.
-
Položíme fotografii a na její povrh též naneseme roztíracím nožem gel (ne štětcem, vpravily by se tam bubliny).
-
Potom dort dozdobíme šlehačkou a ovocem. Krájíme společně a dortem.
-
Jedlý papír je potištěn potravinářskými barvami a mohou jej konzumovat i děti.









