Piškotový dort s jedlým papírem

113
- reklama -

Suroviny

500 g tvarohu
2 balíčky piškotů
2 balíčky vanilkového pudinku
0,5 l mléka
4 lžíce cukru krupice
šlehačka na ozdobení
Obrázek na jedlém papíře (škrobová oplatka)
50 g Decor gelu (glukozový sirup)
ovoce (banán, pomeranč, mandarinka, ananas, kiwi, jahody…)

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu uvaříme hustší puding.

  2. Ještě do horkého pudingu zašleháme tvaroh, vznikne nám hmota, kterou budeme potírat piškoty.

  3. Na dno dortové formy naskládáme piškoty.

  4. Na piškoty klademe ovoce. Další vrstvu nepečeného dortu tvoří hmota z pudingu a tvarohu (asi polovina množství). Poté naskládáme znovu piškoty, ovoce a nakonec zbytek krému.

  5. Takto připravený dezert zakryjeme alobalem nebo potravinovou fólií a dáme ztuhnout do lednice.

  6. Po ztuhnutí horní vrstvu pokryjeme Decor gelem, který nám vytvoří izolační vrstvičku mezi vlhkým krémem a fotografií, aby nám fotka nenabobtnala.

  7. Položíme fotografii a na její povrh též naneseme roztíracím nožem gel (ne štětcem, vpravily by se tam bubliny).

  8. Potom dort dozdobíme šlehačkou a ovocem. Krájíme společně a dortem.

  9. Jedlý papír je potištěn potravinářskými barvami a mohou jej konzumovat i děti.