Piškotový dort – patrový

66
- reklama -

Suroviny

7 vajíček
350 g moučkového cukru
300 g polohrubé mouky
50 g mletých ořechů
7 lžic vařící vody

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a šleháme s vařící vodou do pěny. Po částech zašleháme cukr a ještě asi dvě minuty šleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a smícháme se žloutkovou pěnou.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakonec přidáme mouku, mleté ořechy a opatrně promícháme. Dvě formy vymažeme, dna vyložíme papírem na pečení a těsto do forem nalejeme. Pečeme na 180 – 200°C asi 45 minut.

  3. Po upečení rozkrojíme a naplníme.

  4. KRÉM: 900 ml mléka, 3 pudinky, 200 – 240 g moučkového cukru, 540 g másla.

  5. Mléko svaříme s pudinkem a necháme dobře vychladit. Do vychlazeného krému vmícháme cukr a máslo. Ušleháme do hladka a můžeme plnit a zdobit.

  6. Zdobíme podle vlastní fantazie.