Piškotový dort

69
- reklama -

Suroviny
12 porcí

10 vajec
280 g cukru moučka
200 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
Krém:
1/2 l mléka
1 balíček vanilkového pudinku
asi 200 g másla
cukr moučka dle chuti
2 lžíce rumu
1/2 krému lze obarvit kakaem

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a žloutky (rozmíchané vidličkou). Nakonec pomalu vmícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme. Když je špejle suchá a těsto se na ní nelepí, je dort upečený.

  3. Na krém si uvaříme klasický pudink, který necháme vychladit. Ve šlehači vyšleháme změklé máslo, do kterého pomalu přidáváme vychladlý pudink, dle chuti přisladíme a ochutíme rumem.

  4. Dort rozkrojíme na 3 části. Každou placku pokapeme rumem, potřeme pikantní marmeládou např. rybízovou, na ní namažeme připravený vyšlehaný krém. Dort znovu složíme, boky dortu můžeme potřít zbylým krémem, obalit ve strouhaných ořeších.

  5. Vršek dortu polijeme čokoládovou polevou a zdobíme (např. ořechy, mandle, čokoládové hoblinky, bonbóny, lentilky, pralinky, růže ze sušeného mléka).