Piškotové jahodové dortíčky

43
- reklama -

Suroviny
20 porcí

6 vajíček
240 g cukru krystalu
240 g hladké mouky
špetka soli
špetka skořice
kávová lžička prášku do pečiva
rybízová marmeláda
kompotované jahody
čokoládová poleva
1 hrnek vody
1 hrnek jahodové šťávy z jahod
1 jahodový pudink – prášek
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec, krystalu, mouky a jemných ingrediencí si upečeme piškot. Po upečení plát srolujeme, necháme vychladit. Připravíme si čokoládovou polevu. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme rybízovou marmeládou a opět stočíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak si nožem nakrájíme na kolečka. Každé kolečko spodní stranou potřeme čokoládou, necháme zatuhnout. Do kastrolku si dáme šťávu z jahod s vodou a pudinkovým práškem a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme.

  3. Roládky otočíme čokoládovou stranou dolů, potřeme boky marmeládou, obalíme v kokose. Vršek dortíčků poklademe půlkami jahod a lžičkou zalijeme zchladlou uvařenou želatinou. Necháme zatuhnout.

Poznámka od kuchařky

Roládky můžeme po obvodu ještě postříkat šlehačkou, nebo máslovým krémem.