- reklama -
Suroviny
20 porcí
- 6 vajíček
- 240 g cukru krystalu
- 240 g hladké mouky
- špetka soli
- špetka skořice
- kávová lžička prášku do pečiva
- rybízová marmeláda
- kompotované jahody
- čokoládová poleva
- 1 hrnek vody
- 1 hrnek jahodové šťávy z jahod
- 1 jahodový pudink – prášek
- strouhaný kokos
Postup přípravy receptu
-
Z vajec, krystalu, mouky a jemných ingrediencí si upečeme piškot. Po upečení plát srolujeme, necháme vychladit. Připravíme si čokoládovou polevu. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme rybízovou marmeládou a opět stočíme.
-
Pak si nožem nakrájíme na kolečka. Každé kolečko spodní stranou potřeme čokoládou, necháme zatuhnout. Do kastrolku si dáme šťávu z jahod s vodou a pudinkovým práškem a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme.
-
Roládky otočíme čokoládovou stranou dolů, potřeme boky marmeládou, obalíme v kokose. Vršek dortíčků poklademe půlkami jahod a lžičkou zalijeme zchladlou uvařenou želatinou. Necháme zatuhnout.
Poznámka od kuchařky
Roládky můžeme po obvodu ještě postříkat šlehačkou, nebo máslovým krémem.
Kuchařka: mersy