Suroviny
8 porcí
- Těsto:
- 4 vejce velikosti M
- 200 g cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 4 lžíce horké vody
- 3 lžíce slunečnicového nebo řepkového oleje
- Krém:
- 750 ml mléka
- 2,5 sáčku vanilkového pudinku
- cukr podle chuti
- vanilkový cukr
- lžička vanilkového extraktu
- 3 lžíce rumu
- 250 g tvarohu v kostce
- zavařenina, nejlépe domácí, na slepování
- Na ozdobení:
- 1 velký kompot broskví (necháme dobře okapat)
- čokoláda na ozdoby nebo hotové čokoládové dekorace
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu , olej a postupně vmícháváme mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný se špetkou soli (jen tak mezi dva prsty). těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 – 190 st. asi 35 minut podle typu trouby.
-
Krém: Mléko smícháme s pudinkovým práškem, přidáme cukr a za stálého míchání, aby nevznikly hrudky, uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a přidáme kostku tvarohu, rum, cukr a vanilkové aroma. Vše ušleháme dohladka .
-
Vychladlý piškot nakrájíme na dílky a kompletujeme vždy dva na sebe, jeden dílek potřeme zavařeninou a nastříkáme krémem, přiklopíme druhým dílkem piškotu a znovu nastříkáme krémem. Ozdobíme půlkou broskve a čokoládovou dekorací.
-
Čokoládové ozdoby můžeme použít kupované nebo je doma vyrobíme jednoduše sami. Rozehřejeme čokoládu a dáme do tvořítka s malou dirkou a na pečící papír stříkáme tvary podle své fantazie. Já je dělám sama, nejsou vždy dokonalé, ale jsou moje.