Piškotová roláda – světlá

88
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Těsto:
4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
1 lžíce oleje
4 lžíce mléka
4 lžíce polohrubé mouky
Na krém :
400 ml šlehačky ( 31% )
250 g mascarpone
2 sáčky ztužovače šlehačky
cca 4 lžíce moučkového cukru
maliny
Na posypání :
mleté mandle
maliny

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mimo do mísy dáme žloutky, olej a cukr a vyšleháme pěnu, do které postupně v mícháme prosátou mouku spolu s mlékem. Nakonec jemně vmícháme sníh.
    Připravíme plech, který vypodložíme pečícím papírem. Vlijeme na něj těsto a rovnoměrně rozetřeme. Dáme do předem vyhřáté trouby na 150-160°C a pečeme cca 10 minut. Těsto by mělo dostat nazlátlou barvu.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto spolu s pečícím papírem položíme na čistou mokrou utěrku a necháme cca 5 minut stát, aby se nám dala vláha do papíru a šel sundat. Stočíme do rolády a dáme do lednice na cca 5 minut vychladnout.

  3. Na krém vyšleháme nejprve mascarpone, smetanu spolu s cukrem a ztužovačem šlehačky. Postupně přidáváme cukr a dle libosti i ovoce. Já přidávám trochu malin na obarvení. Vmícháme cukr (dle libosti a vaší chuti).

  4. Korpus pomalu roztočíme zpět, sundáme papír a pomažeme krémem. Zdobíme po částech malinami a stáčíme do rolády. Povrch potřeme krémem, navrch posypeme mleté mandle. Dáme alespoň na 2 hod do lednice vychladnout.