Piškotová roláda se šlehačkou a čokoládou

176
- reklama -

Suroviny

4 vejce
4 polévkové lžice (vrchovatější) cukru moučka
4 polévkové lžice (vrchovatější) hladké mouky
400 ml smetany 33% (2 kelímky)
2 ks ztužovače šlehačky
100 g hořké čokolády 70%
100 g hořké čokolády 70% (na polití rolády)

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme postupně cukr, pak žloutky jeden po druhém a na závěr postupně mouku. Plech (34×27 cm) vyložíme pečícím papírem (který si pro jistotu trochu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou) a vylijeme na něj těsto. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si jen lehce namočíme utěrku. Upečené těsto přeložíme i s pečícím papírem na vlhkou utěrku a zavineme. Po krátké chvilce roládu rozvineme a znovu zavineme bez utěrky i s papírem a necháme chvíli vychladnout.

  3. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Šlehačku se ztužovačem ušleháme. Roládu po chvilce rozvineme, naplníme šlehačkou (trochu šlehačky si ponecháme na potření rolády). Pak rozpuštěnou čokoládou stejnoměrně tenkým pramínkem polijeme šlehačku. Roládu zavineme a s tím současně opatrně odstraňujeme pečící papír.

  4. Naplněnou roládu přeložíme na čistý plech vyložený pečícím papírem. Povrch rolády potřeme zbylou šlehačkou a dále potřeme rozpuštěnou čokoládou.
    Dáme ztuhnout do lednice. Až je roláda ztuhlá, odstraníme z plechu papír a roládu nakrájíme.