Piškotová roláda s kokosem

199
- reklama -

Suroviny
1 roláda

Piškot:
5 vajec
5 polévkových lžic cukru krupice (krystalu)
5 polévkových lžic polohrubé mouky
špetku prášku do pečiva
Krém:
200 g másla
500 ml mléka
4 vrchovaté polévkové lžíce kukuřičného škrobu (Gustin,Ruf)
1 vanilkový cukr
cukr moučka podle chuti
mandlové nebo kokosové aroma
trochu kokosu na obalení
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Piškot:
    Do nádoby, ve které budeme šlehat, dáme vejce, cukr a šleháme asi 15 minut do zhoustnutí. Lehce vmícháme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a stejnoměrně rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby a na 180°C pečeme do zrůžovění. Zkusíme špejlí, zda je piškot upečený, necháme vychladit. Vychladlý piškot potřeme marmeládou a krémem (trochu krému necháme na potření povrchu). Pomocí papíru roládu srolujeme a zároveň papír stahujeme z piškotu dolů. Povrch potřeme krémem a obsypeme kokosem. Necháme ztuhnout a krájíme kousky, jak je chceme mít široké.


    Zobrazit celý recept

  2. Krém:
    300 ml mléka uvedeme do varu, přidáme vanilkový cukr a ve zbytku mléka rozmíchaný škrob. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, necháme vychladit, občas promícháme. Máslo rozšleháme a po částech přidáváme vychladlý škrob. Dobře vyšleháme, podle chuti přidáme cukr a aróma. Máslo i kaše musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.

Poznámka od kuchařky

Všeobecně známý recept, někdy dělám krém z pudingu.