
- reklama -
Suroviny
- 3 žloutky
- 100 g pískového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 120 g polohrubé mouky
- na špičku nože prášku do pečiva
- 3-4 bílky
- tuk a mouku na plech
- moučkový cukr
- jahody na plnění
- Jahodová šlehačka:
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce vanilinového cukru
- 1 sáček ztužovače šlehačky
- 200-300 g zmrazených jahod
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosejeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přišleháme zbylý cukr.
-
Pergamenový papír velikosti menšího plechu potřeme tukem a vysypeme moukou, dáme na plech, těsto na něj rozetřeme a v dobře vyhřáté troubě upečeme.
-
Potom těsto překlopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, papír stáhneme, piškot stočíme a zabalíme do utěrky. Po vychladnutí ho opatrně rozvineme, potřeme částí šlehačky, poklademe nakrájenými jahodami, stočíme a zbylou šlehačkou a jahodami roládu zdobíme.
-
Jahodová šlehačka: vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem a promícháme s cukrem a částí rozmačkaných jahod. Větší plody necháme na proložení šlehačky a na ozdobu.
Kuchař: toprecepty.cz