Piškotová kakaová roláda

207
- reklama -

Suroviny

3 žloutky
100 g pískového cukru
2 lžíce kakaa
120 g polohrubé mouky
na špičku nože prášku do pečiva
3-4 bílky
tuk a mouku na plech
moučkový cukr
jahody na plnění
Jahodová šlehačka:
1 kelímek smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce vanilinového cukru
1 sáček ztužovače šlehačky
200-300 g zmrazených jahod

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosejeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přišleháme zbylý cukr.

  2. Pergamenový papír velikosti menšího plechu potřeme tukem a vysypeme moukou, dáme na plech, těsto na něj rozetřeme a v dobře vyhřáté troubě upečeme.

  3. Potom těsto překlopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, papír stáhneme, piškot stočíme a zabalíme do utěrky. Po vychladnutí ho opatrně rozvineme, potřeme částí šlehačky, poklademe nakrájenými jahodami, stočíme a zbylou šlehačkou a jahodami roládu zdobíme.

  4. Jahodová šlehačka: vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem a promícháme s cukrem a částí rozmačkaných jahod. Větší plody necháme na proložení šlehačky a na ozdobu.