
Suroviny
20 porcí
- Těsto:
- 6 vajec
- 110 g moučkového cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 250 g másla
- 375 g měkkého tvarohu
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- Želé:
- 800 ml 100% pomerančového džusu
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 1 vanilkový cukr
- 1 pomeranč
- Máslo
- hrubou mouku na vymazání plechu
Postup přípravy receptu
-
Těsto: vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem.
-
Přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Z bílků ušleháme sníh a přidáme. Lehce promícháme a vylijeme do plechu s vysokým okrajem který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 10 minut.
-
Necháme vychladnout.
-
Krém: cukr, rum a máslo utřeme. Postupně přidáváme tvaroh.
-
Šleháme do hladka. Pak natřeme na vychladlý piškot.
-
Želé:
uvaříme pudink z džusu, pudinkového prášku a cukru. -
Necháme trochu prochladnout.
-
Mezitím si nakrájíme pomeranč na slabé plátky.
-
Polovinu želé nalijeme na krém ozdobíme pomerančovými plátky a přidáme druhou polovinu želé.
-
Necháme vychladnout.
-
Kdo má rád sladčí, může přidat cukr co pudinku.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kolegyně Vlaďky.