
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 100 g piškotů
- 100 g bílé čokolády
- 200 g smetany 33% tuku
- 160 g malin
- 2 lžíce cukru
- 1/2 balení červené želatiny
Postup přípravy receptu
-
Piškoty nasekáme na menší kousky, vyšleháme smetanu do tuha a čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Pak necháme čokoládu chladit, ale musíme stále promíchávat, aby byla tekutá.
-
Po vychladnutí vmícháme čokoládu do smetany, smícháme s piškoty a plníme do skleniček. Na vršek dáme maliny. Připravíme želatinu podle návodu a maliny jí přelijeme. Dezert necháme odležet pár hodin v lednici.
Poznámka od kuchařky
Tyto dezerty většinou chystám, když jdeme na návštěvu nebo piknik s rodinou či přáteli.
Kuchařka: sabipupp









