Suroviny
12 (forma o průměru 20cm)
- 120 g bezlepkových piškotů
- 4 lžíce rostlinného mléka
- 80 g másla
- 100 g jahodové marmelády
- 120 g bezlepkových piškotů
- 800 ml kokosového mléka
- 120 g kokosového cukru
- 80 g kukuřičného škrobu
- 1 vanilkový lusk
- 1 želatinový ztužovač (Dr. Oetker)
- 500 g jahod + 12 ks na ozdobu
- 200 ml rostlinné smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Piškoty (120 g) si slepíme marmeládou a necháme hodinu stranou. Zbytek piškot rozdrtíme, provlhčíme mlékem a smícháme s máslem.
-
Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. Na dno rozprostřeme hmotu, potřeme marmeládou a vyskládáme slepené piškoty.
-
Z mléka, cukru, škrobu a vanilkové dřeně uvaříme hustý krém. Přikryjeme a necháme chladnout.
-
Jakmile má vlažnou teplotu (udržíte v něm prst), tak vmícháme ztužovač.
-
Část krému nalijeme na piškoty, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem krému.
-
Dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc. Před servírováním dozdobíme šlehačkou a jahůdkou.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Naprosto úžasný dortík. Rychlý, jednoduchý, žádné pečení. Přes léto naprosto báječný na oslavy místo klasického těžkého piškotového těsta proloženého krémem.