Piškotík

97
- reklama -

Suroviny
12 (forma o průměru 20cm)

120 g bezlepkových piškotů
4 lžíce rostlinného mléka
80 g másla
100 g jahodové marmelády
120 g bezlepkových piškotů
800 ml kokosového mléka
120 g kokosového cukru
80 g kukuřičného škrobu
1 vanilkový lusk
1 želatinový ztužovač (Dr. Oetker)
500 g jahod + 12 ks na ozdobu
200 ml rostlinné smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty (120 g) si slepíme marmeládou a necháme hodinu stranou. Zbytek piškot rozdrtíme, provlhčíme mlékem a smícháme s máslem.


    Zobrazit celý recept

  2. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. Na dno rozprostřeme hmotu, potřeme marmeládou a vyskládáme slepené piškoty.

  3. Z mléka, cukru, škrobu a vanilkové dřeně uvaříme hustý krém. Přikryjeme a necháme chladnout.

  4. Jakmile má vlažnou teplotu (udržíte v něm prst), tak vmícháme ztužovač.

  5. Část krému nalijeme na piškoty, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem krému.

  6. Dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc. Před servírováním dozdobíme šlehačkou a jahůdkou.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Naprosto úžasný dortík. Rychlý, jednoduchý, žádné pečení. Přes léto naprosto báječný na oslavy místo klasického těžkého piškotového těsta proloženého krémem.