Suroviny
- 5 celých vajec
- 4 žloutky
- 5 bílků
- 175 g cukru
- 65 g cukru
- 50 g hladké mouky
- 13 g maizeny – kukuřičný škrob
- 25 g zeleného čaje (matcha v prášku)
- 30 ml mléka
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme společně se žloutky a 175 g cukru do husté pěny, tak že zdvojnásobí svůj objem.
-
Z bílků a 65 g cukru vyšleháme tuhý sníh.
-
Jemnými pohyby spojíme žloutky a bílky.
-
Mouku, maizenu a čaj společně prosejeme a opatrně smícháme s našlehanými vejci.
-
Nakonec přidáme mléko.
-
Těsto nalejeme do máslem vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého plechu.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.
Poznámka od kuchařky
*Zelený čaj matcha http://cs.wikipedia.org/wiki/Matcha
*Piškot ze zeleného čaje Matcha (Matcha kasutera) je jedna z variací japonských piškotů; Bylinkový piškot s pelyňkem (Yomogi kasutera),Piškot s kousky cukru (Zarame kasutera), nebo Medový piškot (Hachimitsu kasutera) .
*Recept je od japonského cukráře Takashi Ochiai, který už léta provozuje cukrárnu ve španělské Barceloně http://ochiaipastisseria.com/