
- reklama -
Suroviny
- 1 světlý piškotový korpus (asi 2 cm vysoký)
- 250 g kokosu
- 1 malý balíček želatiny
- trocha cukru
- 1 balíček rozinek
- rybízová marmeláda
- Poleva:
- 6 žloutků
- 300 g práškového cukru
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Piškótu upečieme klasicky ako sme zvyknutí. Vychladnutú potrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru.
-
2 dl vody uvaríme s trochou cukru a rozpustíme v nej želatínu. Vmiešame kokos, hrozienka a dobre premiešame. Hneď navrstvíme na piškótu.
-
Vyšľaháme polevu zo žĺtkov, práš. cukru a oleja.
-
Nalejeme na koláč a necháme stuhnúť aspoň na 1 deň.
-
Po stuhnutí režeme na rezy.
Kuchařka: tejaja