Piškot s podmáslím a borůvkami

78
- reklama -

Suroviny

nízký piškot nebo na dno rozložíme dětské piškoty, taky se hodí řezy z piškotové rolády
Na vrchní hmotu:
4 dcl podmáslí
1 zakysaný krém – hustý Rama Cremefine, může se nahradit krémovitou zakysanou smetanou
zhruba 70 g moučkového cukru
1 dcl mléka
20 g práškové želatiny
300 g borůvek
šlehačka
trochu borůvek nahoru na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka teplého zhruba 50 – 55°C dáme rozpustit želatinu, nejlípe to jde malou metličkou, necháme trochu prochladnout a spolu s ostatním rozšleháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Chvíli necháme a když hmota začíná mírně tuhnout, zamícháme borůvky, vlijeme na korpus a dáme pořádně ztuhnout. Zdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou.

  3. Mléko na rozpuštění želatiny by nemělo být moc horké. Některé zdroje uvádějí maximální teplotu 65°C, jiné jen 60°C.

  4. Pokud je tekutina moc horká, nebo dokonce vařící, tak pak želatina neztuhne.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z časopisu Žena & kuchyně, ale mírně jsem si ho poupravila.