
- reklama -
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 200 g malin
- 150 g cukru
- 50 g másla
- 1 vejce
- 100 g bílé čokolády
- 225 ml mléka
- 1 vanilkový lusk
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Nožem si vyškrábneme semínka z vanilkového lusku, smícháme je s mlékem, rozšlehaným vejcem a rozehřátým máslem.
-
Mouku smícháme s kypřícím práškem, prosejeme, přidáme cukr a předešlou směs mléka. Vše dobře promícháme.
-
Přidáme maliny a nastrouhanou bílou čokoládu a opatrně, tak aby jsme nerozmačkali příliš maliny, vše smícháme.
-
Nalejeme do podlouhlé máslem vymazané formy a pečeme při střední teplotě cca 40 minut.
Poznámka od kuchařky
Edit: 7.2.2016. Dnes bych už tento recept nepřidal. Jak je uvedeno v komentářích, čokoláda dává pocit že je těsto sražené, nedopečené. Chtěl jsem nechat odstranit tento recept, ale nebylo mi vyhověno.
Kuchař: Miquel