- reklama -
Suroviny
- 250 g mletého masa
- 300 g polohrubé mouky
- 0,5 sáčku přášku do pečiva
- 150 g žampionů
- 80 g másla
- 1-2 cibule
- kelímek smetany
- 1 žloutek
- pepř
- sůl
- mletá paprika
Postup přípravy receptu
-
Mouku, prášek do pečiva, tuk, sůl, smetanu a rychle uhněteme a umícháme těsto.
-
Zabalíme je do fólie a necháme v lednici odležet cca 45 minut.
-
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostky.
-
Očistíme a opláchneme žampiony a nasekáme je nadrobno.
-
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Smícháme s žampiony a cibulí.
-
V pánvi rozehřejeme olej a maso na něj vložíme a opékáme dokud se nezačnou tvořit hrudky.
-
Vychladlé těsto prohněteme a vyválíme na tenkou placku.
-
Vypichovací plackou o průměru cca 10 vykrajujeme kolečka.
-
Na každé kolečko položíme jednu lžíci masové směsi.
-
Okraje potřeme žloutkem, přeložíme a stiskneme k sobě.
-
Plech vyložíme papírem na pečení a pirohy na něj naskládáme.
-
Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut do zlato hněda.
Kuchařka: verulinka7