- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g srnčího masa (jelení, dančí)
- sůl
- 1 čajová lžička koření divočina
- 1 čajová lžička worcesterové omáčky
- 2 polévkové lžíce oleje
- 80 g slaniny
- 1 polévková lžíce másla
- 2 menší cibule
- 2 polévkové lžíce kečupu
- 100 g žampionů
- 1 pomeranč
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky, osolíme, okořeníme, zakápneme worcesterskou omáčkou a lžící oleje, zamícháme a necháme 2-3 hodiny odležet.
-
Na zbylém oleji rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a osmahneme. Vložíme maso, zamícháme a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby mírně podléváme vývarem nebo vodou.
-
Přidáme kečup, na plátky nakrájené žampiony, trochu nastrouhané pomerančové kůry a na kousky nakrájený pomeranč. Ještě krátce podusíme. Podáváme s chlebem.
Kuchařka: Bahula