Pikantní žralok v bazalkové marinádě

53
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

200 – 300 g žraloka (filety)
2-3 lžíce olivového oleje
1 lžička bazalkového pesta
1/2 lžičky citronové šťávy
2 stroužky česneku
1/2 lžičky sojové omáčky
2 cm krému wasabi
1 lžičku kukuřičného škrobu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek utřeme s troškou soli a dáme do nádobky. Přidáme bazalkové pesto, olej, citronovou šťávu, wasabi, škrob, sojovou omáčku a podle chuti pepř. Vše vyšleháme.

  2. Žraloka osušíme a naložíme do směsi na 12 hodin.

  3. Na druhý den opékáme na mírnějším ohni z každé strany cca 5 minut.

    Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě pouze se zeleninou.