
- reklama -
Suroviny
- 1/2 hlávky bílého zelí (může být i pekingské)
- 1 hrst sušených hub
- 100 g zelených oliv (ve slaném nálevu)
- 1 sklenička sterilovaných kapií – proužky
- 2 bujónové kostky
- 1-2 lžičky pálivé chilli omáčky
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme na čtverečky a dáme do mísy. Z 1/2 litru vody, dvou bujónových kostek, chilli omáčky a sušených hub uvaříme horkou zálivku, kterou (jakmile houby změknou) spaříme zelí a mísu přiklopíme pokličkou.
-
Mezitím nakrájíme olivy na kolečka a spolu s nálevem a scezenými kapiemi přimícháme k zelí.
-
Dochutíme (např. feferonkou a sójovou omáčkou) a podáváme teplé či studené.
Kuchařka: Eliza