Pikantní zelný salát se sušenými houbami

72
- reklama -

Suroviny

1/2 hlávky bílého zelí (může být i pekingské)
1 hrst sušených hub
100 g zelených oliv (ve slaném nálevu)
1 sklenička sterilovaných kapií – proužky
2 bujónové kostky
1-2 lžičky pálivé chilli omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na čtverečky a dáme do mísy. Z 1/2 litru vody, dvou bujónových kostek, chilli omáčky a sušených hub uvaříme horkou zálivku, kterou (jakmile houby změknou) spaříme zelí a mísu přiklopíme pokličkou.

  2. Mezitím nakrájíme olivy na kolečka a spolu s nálevem a scezenými kapiemi přimícháme k zelí.

  3. Dochutíme (např. feferonkou a sójovou omáčkou) a podáváme teplé či studené.