
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 kg vepřová žebírka
- červený vinný ocet
- sůl
- 6 kuliček pepře
- 8 kuliček nového koření
- cibule
- jemný kečup (kdo nerad kečup, může použít passatu)
- sojová omáčka
- tymián
- 5 stroužků česneku
- oregano
- bazalka
- majoránka
- rozmarýn ( bylinky můžou být čerstvé i sušené)
- pikantní koření na žebírka
Postup přípravy receptu
-
Žebírka dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přidáme lžíci soli, celou oloupanou cibuli, pepř, nové koření a vlijeme trochu červeného vinného octa. Dáme na plotnu a vaříme těsně pod bodem varu cca 45 minut, až jsou žebírka pěkně měkká.
-
Mezitím nahřejeme troubu na 160 stupňů ( horkovzdušnou ) a připravíme si omáčku. Do misky dáme hodně kečupu, přidáme necelou lžíci sojové omáčky, česnek ( strouhám ho na struhadle ), bylinky a pikantní koření na žebírka, vše promícháme, ochutnáme, zda je potřeba něco přidat. Uvařená žebra vyndáme, osušíme, pokládáme na plech a hojně potíráme omáčkou. Pečeme cca 20 – 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší jsou žebra s chlebem a salátem. Dobrou chuť.:)
Kuchařka: Kerol