
- reklama -
Suroviny
- listové těsto
- 1/2 kg mletého masa – vepřového nebo hovězího
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 lžička chilli
- 1 lžíce Solamylu
- tvrdý sýr
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Z listového těsta vyválíme plát, z něj vykrojíme kolečka o velikosti mističky, ve které budeme zapékat.
-
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi, kromě sýru.
-
Zapékací mističky vyložíme pečicím papírem, do kterého dáme kolečko listového těsta.
-
Na listové těsto dáme připravenou masovou směs.
-
Na směs nastrouháme nebo nakrájíme tvrdý sýr a vše potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme zapéct do trouby.
Můžeme podávat s opečeným bramborem, tatarkou a zeleninovou oblohou.
Poznámka od kuchařky
Pokud zbude listové těsto a masová náplň, můžeme udělat masový štrúdl.
Kuchařka: hanahcotton









