Pikantní vepřový kotlet

51
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g kotlety -(2 kusy)
pepř
sůl
20 g oleje -(velká lžíce)
2 stroužky česneku
50 g zelené papriky
50 g hlívy ústřičné popřípadě žampionů
15 g rajčatového protlaku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek, přidáme naklepané, osolené a opepřené kotlety, které orestujeme z obou stran a dáme do tepla.


    Zobrazit celý recept

  2. Na výpek přidáme na proužky nakrájenou hlívu, na nudličky nakrájenou papriku a rajský protlak.

  3. Promícháme, přidáme zpět kotlety, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Můžeme si do omáčky přidat kousek čili papričky. Podáváme s bramborami, popřípadě s rýží.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně.

1 porce přibližně obsahuje:

22g bílkovin, 18g tuku, 5g sacharidů, 1,1g vlákniny

270kcal= 1130kJ