
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g kotlety -(2 kusy)
- pepř
- sůl
- 20 g oleje -(velká lžíce)
- 2 stroužky česneku
- 50 g zelené papriky
- 50 g hlívy ústřičné popřípadě žampionů
- 15 g rajčatového protlaku
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek, přidáme naklepané, osolené a opepřené kotlety, které orestujeme z obou stran a dáme do tepla.
-
Na výpek přidáme na proužky nakrájenou hlívu, na nudličky nakrájenou papriku a rajský protlak.
-
Promícháme, přidáme zpět kotlety, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Můžeme si do omáčky přidat kousek čili papričky. Podáváme s bramborami, popřípadě s rýží.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně.
1 porce přibližně obsahuje:
22g bílkovin, 18g tuku, 5g sacharidů, 1,1g vlákniny
270kcal= 1130kJ
Kuchařka: JanaDorazinova