Pikantní vepřové závitky

58
- reklama -

Suroviny
6 porcí

6 plátků vepřové kotlety (nebo krkovice)
20 dkg anglické slaniny
30 dkg kysané zelí
3 cibule (střední)
3 nožky debrecínských párků
sůl
pepř
drcený kmín
cukr
harisa (ostrá papriková pomazánka)
lžíce sádla
lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí propláchneme, okmínujeme, pocukrujeme a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme harisou. Dáme plátky anglické slaniny, zelí a půl nožičky debrecínky. Stočíme do závitků, svážeme a povrch závitku osolíme.

  3. Cibuli nakrájíme, pokud zbude anglická, tak jí taky nakrájíme.

  4. Na sádle zpěníme cibuli, anglickou slaninu a orestujeme závitky. Podlejeme trochou vody a dusíme 1,5 hodiny. Závitky vytáhneme, výpek zapřášíme moukou a uděláme šťávičku. Závitky vložíme zpátky a prohřejeme. Podáváme s brambory.