- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 6 plátků vepřové kotlety (nebo krkovice)
- 20 dkg anglické slaniny
- 30 dkg kysané zelí
- 3 cibule (střední)
- 3 nožky debrecínských párků
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- cukr
- harisa (ostrá papriková pomazánka)
- lžíce sádla
- lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí propláchneme, okmínujeme, pocukrujeme a promícháme.
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme harisou. Dáme plátky anglické slaniny, zelí a půl nožičky debrecínky. Stočíme do závitků, svážeme a povrch závitku osolíme.
-
Cibuli nakrájíme, pokud zbude anglická, tak jí taky nakrájíme.
-
Na sádle zpěníme cibuli, anglickou slaninu a orestujeme závitky. Podlejeme trochou vody a dusíme 1,5 hodiny. Závitky vytáhneme, výpek zapřášíme moukou a uděláme šťávičku. Závitky vložíme zpátky a prohřejeme. Podáváme s brambory.
Kuchařka: jambajs