Pikantní vepřové s houbami

44
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

600 g vepřového masa(třeba plecko)
nejméně 200 g hub
1 zakysaná smetana
1 větší cibule nebo 2 menší
čtvereček másla
olej
pepř
kytička kopru(tak 1-2 lžíce)
hladká mouka na jíšku

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme je, na rozpáleném oleji ho orestujeme a vyndáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce na výpek dáme nakrájenou cibuli a smažíme jí do sklovata. Vrátíme maso, zalijeme trochou vody a dusíme, za chvíli přidáme pokrájené houby na větší kousky a dusíme dál.

  3. Až je maso měkké, přidáme jíšku, kterou si uděláme během dušení pokrmu, dáme zakysanou smetanu, promícháme, přidáme nasekaný kopr, dosolíme, chvíli převaříme a do hotové omáčky dáme na zjemnění čtvereček másla.

Poznámka od kuchařky

Tohle jídlo dělám zásadně z čerstvých hub a jelikož mám do mnohých jídel raději zakysanou, než sladkou smetanu s kterou jsem to dřív vyzkoušela, je opravdu tak pikantní i s tím koprem, že už to jinak nedělám.

Může se dělat z jakéhokoliv masa a vždy je to lahoda. Nám to chutná víc, než houbová omáčka.

Kdo by chtěl, může přidat ještě ocet a trochu cukru.