
- reklama -
Suroviny
- plátky vepřového masa
- 250 ml šlehačky
- 1/2 dcl rumu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1-2 Hermelíny
- sůl
- pepř
- hladká mouka na obalení masa
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a rychle orestujeme na pánvi.
-
Potom naskládáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sojovou omáčku s rumem. Nahoru posypeme nakrájeným Hermelínem.
-
Pečeme zvolna cca hodinu přikryté, ke konci odkryté.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: www.mimibazar.cz
Je to pikatní masíčko. Zkoušela jsem již jak s Hermelíny, tak i s Nivou a obě varianty nám chutnaly.
K příloze jsem vyzkoušela ředkvičkový diphttp://www.toprecepty.cz/recept/12764-redkvickovy-…, od Lemarti, který je moc dobrý.
Kuchařka: jahoda