Pikantní vepřové plátky na rumu

85
- reklama -

Suroviny

plátky vepřového masa
250 ml šlehačky
1/2 dcl rumu
1 lžíce sojové omáčky
1-2 Hermelíny
sůl
pepř
hladká mouka na obalení masa
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a rychle orestujeme na pánvi.

  2. Potom naskládáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sojovou omáčku s rumem. Nahoru posypeme nakrájeným Hermelínem.

  3. Pečeme zvolna cca hodinu přikryté, ke konci odkryté.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: www.mimibazar.cz

Je to pikatní masíčko. Zkoušela jsem již jak s Hermelíny, tak i s Nivou a obě varianty nám chutnaly.

K příloze jsem vyzkoušela ředkvičkový diphttp://www.toprecepty.cz/recept/12764-redkvickovy-…, od Lemarti, který je moc dobrý.