- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřové plece
- 2 cibule (velké)
- lžíce sádla
- 5 stroužků česneku
- lžíce oleje (na naložení)
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 0,5 litru vývaru (nebo vody)
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- pepř
- chilli (podle chuti)
- mletý kmín
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky.
-
4 stroužky prolisovaného česneku smícháme s olejem a sypkým kořením. Promícháme s masem a uložíme do lednice asi na 4 hodiny. Čím déle tím lépe.
-
Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.
-
Přidáme maso a necháme zatáhnout.
-
Vmícháme protlak a hořčici.
-
Smícháme a přendáme do vhodného pekáčku do trouby.
-
Přilijeme vývar a pod poklicí pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme, tak aby maso do poloviny ponořené. Díky cibuli nemusíme zahušťovat.
-
Hotové dochutíme posledním stroužkem česneku a můžeme posypat čerstvým křenem.
Poznámka od kuchařky
Vhodné jsou k tomu knedlíky, rýže nebo bramboráčky.
Kuchařka: mika59