- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1 kg vepřových jater
- 400 g loupaná rajčat ve vlastní šťávě
- 1 sterilovaný hrášek
- 2-3 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
- 2 cibule
- zelena nať z jarní cibulky
Postup přípravy receptu
-
Játra si nakrájíme na plátky a nařízneme. Mezitím si nakrájíme dvě cibule na kostičky a připravíme si stranou nakládaná loupaná rajčátka a sterilovaný hrášek.
-
Na pánev si dáme na připravený olivový olej, orestovat cibulku a pak na ni vložíme plátky opepřených jater, které si zprudka opečeme.
-
Když jsou játra po obou orestovaná, pak přidáme i loupaná rajčátka s hráškem a vše chvíli necháme podusit na pánvi.
-
Poté jsem přendala tuto směs z pánve na pár minut do trouby, kde jsem nechala játra dopéci do měkka. Vše jsem pa dochutila a podávala s rýži.
Poznámka od kuchařky
Zelenina je v teto kombinaci s jatrami velmi pekne barevna a i chutna. Vhodne jsou i opecene americke brambory.
Kuchařka: varilamyskakasicku