Pikantní uzené na kyselém zelí

47
- reklama -

Suroviny
4 porce

Moravské uzené maso (nebo jiného)
100 g anglické slaniny
sklenici kysaného zelí
3 rajčata
1 cibule
3 listy bobkové listy
tymián
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
celý kmín
mletý pepř
sůl
trošku oleje (nebo sádla)
1 dcl světlého piva (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček si vymázneme olejem (sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata, tymián, pepř, nové koření, bobkové listy, osolíme a chvíli podusíme.

  3. Pak přendáme do pekáčku na anglickou slaninu, na něj si vyskládáme uzené maso nakrájené na plátky, malinko ho posypeme pepřem, můžeme přidat pivo a dáme odkryté zapéct, až bude maso hezky dohněda.

Poznámka od kuchařky

Protože jsem chtěla uzené udělat trochu jinak, tak jsem improvizovala a vyšlo to-mňam!Jako příloha byly Bosáky-drbáky.