- reklama -
Suroviny
4 porce
- Moravské uzené maso (nebo jiného)
- 100 g anglické slaniny
- sklenici kysaného zelí
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 3 listy bobkové listy
- tymián
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- celý kmín
- mletý pepř
- sůl
- trošku oleje (nebo sádla)
- 1 dcl světlého piva (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Pekáček si vymázneme olejem (sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny.
-
V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata, tymián, pepř, nové koření, bobkové listy, osolíme a chvíli podusíme.
-
Pak přendáme do pekáčku na anglickou slaninu, na něj si vyskládáme uzené maso nakrájené na plátky, malinko ho posypeme pepřem, můžeme přidat pivo a dáme odkryté zapéct, až bude maso hezky dohněda.
Poznámka od kuchařky
Protože jsem chtěla uzené udělat trochu jinak, tak jsem improvizovala a vyšlo to-mňam!Jako příloha byly Bosáky-drbáky.
Kuchařka: Bibinka