Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

57
- reklama -

Suroviny
3 porce

1300 g uzených vepřových žeber
120 ml javorového sirupu
40 ml Liči balzámu
2 lžičky chilli
2 lžičky hořčičného semínka čerstvě drceného
1 lžíce Tabasca

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si vytvořte marinádu. Do větší mísy nalijte 120ml javorového sirupu. Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa. Nakapejte 1 lžíci tabasca a pořádně promíchejte. Okořeňte 2 lžičkami mletého chilli. Hořčičné semínko roztlučte v hmoždíři, přidejte do směsi a pořádně promíchejte.


    Zobrazit celý recept

  2. Pomocí mašlovačky pořádně potřete všechny kousky uzených žeber tak, aby se rovnoměrně ochutily. Přesuňte je do velké uzavíratelné nádoby a přelijte zbytkem marinády. Uzavřete a vložte do lednice alespoň na 14 hodin pořádně odležet, aby se chuť koření nasákla do masa.

  3. Rozehřejte si troubu na 120°C.

  4. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte žebra tak, aby se nepřekrývala a potřete je částí steklé marinády. Plech přikryje, nebo zabalte do alobalu a vložte do vyhřáté trouby na čtyři a půl hodiny. Během pečení je minimálně třikrát potřete zbylou marinádou, aby se žebírka nevysušila.

  5. Po upečení je ještě jednou potřete marinádou, aby se krásně leskla. Podávejte s oblíbenými omáčkami (viz tipy a triky) a čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Tipy a triky stejně jako podrobný fotopostup najdete na:

http://www.foodstyle.cz/products/pikantni-uzena-ze…