Suroviny
3 porce
- 1300 g uzených vepřových žeber
- 120 ml javorového sirupu
- 40 ml Liči balzámu
- 2 lžičky chilli
- 2 lžičky hořčičného semínka čerstvě drceného
- 1 lžíce Tabasca
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si vytvořte marinádu. Do větší mísy nalijte 120ml javorového sirupu. Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa. Nakapejte 1 lžíci tabasca a pořádně promíchejte. Okořeňte 2 lžičkami mletého chilli. Hořčičné semínko roztlučte v hmoždíři, přidejte do směsi a pořádně promíchejte.
-
Pomocí mašlovačky pořádně potřete všechny kousky uzených žeber tak, aby se rovnoměrně ochutily. Přesuňte je do velké uzavíratelné nádoby a přelijte zbytkem marinády. Uzavřete a vložte do lednice alespoň na 14 hodin pořádně odležet, aby se chuť koření nasákla do masa.
-
Rozehřejte si troubu na 120°C.
-
Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte žebra tak, aby se nepřekrývala a potřete je částí steklé marinády. Plech přikryje, nebo zabalte do alobalu a vložte do vyhřáté trouby na čtyři a půl hodiny. Během pečení je minimálně třikrát potřete zbylou marinádou, aby se žebírka nevysušila.
-
Po upečení je ještě jednou potřete marinádou, aby se krásně leskla. Podávejte s oblíbenými omáčkami (viz tipy a triky) a čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Tipy a triky stejně jako podrobný fotopostup najdete na: