Pikantní utopenci

68
- reklama -

Suroviny

Na 3 l sklenici:
20 špekáčků
3 cibule
5 stroužků česneku
asi půl skleničky vody
5 lžic octa
4 lžíce worcesteru
4 lžíce oleje
2 lžíce obyčejné hořčice
3 bobkové listy
mletý pepř
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
chilli koření
5 chilli papriček
sůl
lžička mleté sladké papriky
1 kečup

Postup přípravy receptu

  1. Vodu smícháme s octem, worcesterem, olejem, hořčicí a mletou paprikou. Přidáme bobkový list, mletý pepř, kuličky nové koření, chilli koření, a sůl. Povaříme 5 minut, necháme vychladnout. Pak přimícháme kečup. Podle vaší chuti si můžete ingredience upravit.

  2. Nyní si nakrájíme cibule na poloviny a pak na slabé proužky a česnek na plátky. Špekáčky oloupeme, nařízneme podélně a dáme do nich cibuli. Já je ještě nařezávám po obvodu, aby se nálev do nich lépe dostal.

  3. Do sklenice střídavě vrstvíme špekáčky s cibulí a česnekem a nakonec zalijeme nálevem. Dáme do studena uležet na 10 dní.