
- reklama -
Suroviny
- Na 3 l sklenici:
- 20 špekáčků
- 3 cibule
- 5 stroužků česneku
- asi půl skleničky vody
- 5 lžic octa
- 4 lžíce worcesteru
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce obyčejné hořčice
- 3 bobkové listy
- mletý pepř
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- chilli koření
- 5 chilli papriček
- sůl
- lžička mleté sladké papriky
- 1 kečup
Postup přípravy receptu
-
Vodu smícháme s octem, worcesterem, olejem, hořčicí a mletou paprikou. Přidáme bobkový list, mletý pepř, kuličky nové koření, chilli koření, a sůl. Povaříme 5 minut, necháme vychladnout. Pak přimícháme kečup. Podle vaší chuti si můžete ingredience upravit.
-
Nyní si nakrájíme cibule na poloviny a pak na slabé proužky a česnek na plátky. Špekáčky oloupeme, nařízneme podélně a dáme do nich cibuli. Já je ještě nařezávám po obvodu, aby se nálev do nich lépe dostal.
-
Do sklenice střídavě vrstvíme špekáčky s cibulí a česnekem a nakonec zalijeme nálevem. Dáme do studena uležet na 10 dní.
Kuchařka: lenka-m









